TERMÉKBEMUTATÁSfizetett promoció

MULTIMODE: A határtalan sokoldalúság

2021. szeptember 30.| Termékbemutatás

A vezeték nélküli készülékek önmagukban is jelentősen tágítják a felhasználó lehetőségeit. Különösen igaz ez, számítógép perifériák esetében, ahol a kábel nélküli megoldások már az eszközök elhelyezésében is nagy könnyebbséget jelentenek. Bizonyos korlátok azonban még így is maradnak. A Rapoo termékeinek jelentős része vezeték nélkül működik, most pedig olyan technológiával is bővült a márka opciókínálata, amely még további tágítja a határokat. Ez a MULTIMODE funkció.

Ergonómia és egyedi preferenciák

Használati tárgyak esetében alapvető elvárás, hogy kényelmes legyen a használatuk. Tulajdonképpen erről szól az ergonómia, vagyis hogy az eszközök kézre essenek, könnyű legyen velük dolgozni. Éppen ezért a tervezési szempontok, sőt a szabványok egy része is ilyen megfontolásokon alapszik. Ez persze nem jelenti, hogy egyáltalán nincsenek különbségek a kialakításban, vagy egyéb jellemzőkben.. Billentyűzetnél a leütési út hossza, a nyomáspont, a gombok érzékenysége és keménysége, vagy éppen az extra gombok elhelyezkedése is eltérő lehet. Az egereknél is hasonló a helyzet, annyi különbséggel, hogy nemcsak a forma és a gombok helyzete teheti egyedivé az adott eszközt, hanem az érzékenység is. Mindehhez pedig nagyon könnyű hozzászokni és rutinból használni, de fordítva is igaz, amihez nem vagyunk szokva, annak használata kényelmetlenebb nem annyira komfortos. A funkcionalitás, a használati élmény mellett pedig a dizájn is fontos szempont lehet. Ha valami nem tetszik, nem is szívesen használjuk.

Mindennek akkor van igazán nagy jelentősége, amikor több eltérő, de azonos funkciójú eszközt használunk, mint amilyen a klaviatúra és az egér a notebook, az asztali PC vagy a tablet esetében. Az ideális az lenne, ha minden otthoni eszközzel pontosan ugyanazt a billentyűzet-egér kombót tudnánk használni, de nyilván teljesen felesleges megvenni ugyanazt a szettet többször. De ha a költségeket nem is tekintjük, akkor is igencsak helyigényes lenne a dolog. A Rapoo MultiMode technológia erre a kihívásra kínál optimális megoldást. A gyártó mindenkire és mindenféle helyzetre gondolva vezeték nélküli eszközei közül többet is felszerelt ezzel a technológiával. Ezek a készülékek nemcsak saját, USB-s vevőegység, hanem Bluetooth 3.0 és 4.0 adapter segítségével is tudnak kommunikálni. Ráadásul a Bluetooth 4.0 szabvány önmagában is lehetővé teszi a kettős csatlakozást, így a lehetőségek tényleg határtalanok.

A gyakorlatban

A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy egy Rapoo billentyűzet a saját, USB-s vevőegység mellett, azzal párhuzamosan akár három másik eszközzel, egy Rapoo egér pedig a saját, USB-s vevőegység mellett, azzal párhuzamosan akár két másik eszközzel is tud kommunikálni Bluetoothon keresztül. Egyszerre persze csak egy készüléket irányíthatunk a klaviatúrával és az egérrel is, de a váltás villámgyors! A MultiMode csatlakozás lehetővé teszi, hogy ugyanazt a billentyűzet-egér kombót használjuk az asztali géppel, a notebookal, a tablettel és a tévével egyaránt – nem kell többé folyamatosan igazodni különböző termékekhez és szabványokhoz. A Rapoo termékei ráadásul kiküszöbölik azt a problémát is, hogy a csak saját vevős termékek nem tudnak mobil eszközökhöz csatlakozni, a csak Bluetooth kapcsolat létesítésére képes termékek pedig nem tudnak asztali számítógéphez és sok tévéhez sem csatlakozni. A MultiMode tényleg mindenre megoldást ad, egyetlen billentyűzet és egér minden igényünket le tudja fedni!

A Rapoo MultiMode funkcióval felszerelt szettek esetében számos modellváltozat közül lehet választani. Ezek közül mutatkozik most be néhány. Egy lézeres egérből és billentyűzetből álló szett (Rapoo 9900M), egy fekete és fehér kivitelben is elérhető görgős egér és klaviatúra kombináció (Rapoo 8000M) és egy optikai egér és billentyűzet együttes (Rapoo 9300M). Valamint egy lézeres egér ( Rapoo MT550).

Rapoo MultiMode 9900M

Bluetooth + 2,4 Ghz billentyűzet + lézer egér szett

190912

 

RAPOO_K2800

A Rapoo csúcskategóriás szettje jelenleg a 9900M, ez egy vékony kialakítású, mindössze 4 mm-es, de ennek ellenére roppant kényelmesen használható billentyűzetből és egy ergonomikus, jobbkezes egérből áll. A klaviatúra elegáns dizájnját a szálcsiszolt alumínium és a fényes fekete díszcsík kombinációja adja. 104 gombot és természetesen magyar kiosztást kapunk, valamint 10 méteres hatótávolságot és rendkívül hosszú üzemidőt: a billentyűzet két AA méretű elemmel akár egy évig is tud működni. A csatlakoztatott eszközök között a billentyűzet hasán lévő kapcsolóval lehet váltani. Az egérre kilenc gomb került, ebből az egyik a csatlakoztatott eszközök közötti váltásra szolgál, és van köztük egy olyan is, ami a lézeres szenzor érzékenységét tudja állítani – a maximális érték 3200 DPI. Az egér beépített akkumulátorára sem lehet panasz, vele feltöltésenként egy hónapos üzemidő érhető el.

Rapoo MultiMode 8000M

Bluetooth + 2,4 Ghz billentyűzet + egér szett (fehér / fekete)

190801 / 190800

RAPOO_K2800

A kompakt méret kedvelői között a Rapoo 8000M a legnépszerűbb, talán részben annak is köszönhetően, hogy ez a típus nemcsak fekete, hanem fehér színben is megvásárolható. Ez a típus elsősorban notebook és tablet mellé ajánlott, hiszen elég kicsi ahhoz, hogy beférjen a táskába a hordozható eszközök mellé. A numerikus részlegről le kell ugyan mondanunk, de cserébe a funkciógombokat multimédiás gombokként is bevethetjük. Az egér az alapfunkciókra koncentrál (így például csak két gomb és egy görgő került rá), de természetesen a billentyűzettel együtt a MultiMode funkciót is támogatja.

Rapoo MultiMode 9300M

Bluetooth + 2,4 Ghz billentyűzet + optikai egér szett

190832

RAPOO_K2800

A Rapoo 9300M a két másik termék előnyeit egyesíti: a szettben lévő billentyűzet gyönyörű, rozsdamentes acél borítást kapott, és a mindössze 5,6 mm-es vastagság, valamint a kompakt méret ellenére numerikus rész is került rá. A magyar kiosztás természetesen alap, a lézerrel gravírozott gombok pedig az áltagosnál strapabíróbbnak ígérkeznek. Az egér szintén minimalista felépítéssel rendelkezik, de fontos extra tulajdonsága, hogy gombjai nagyon halkan működnek. A klaviatúra ebben az összeállításban is négy, az egér pedig három készülékhez tud kapcsolódni.

Rapoo MultiMode MT550

Bluetooth + 2,4 Ghz lézer egér

180808

RAPOO_K2800

Ha notebook, tablet és tévé mellé csak egy egérre van szükség, billentyűzet nem kell, akkor pedig ajánljuk a MultiMode egerek közül az MT550-et. Ez a kütyü ugyan nem egy mai darab, de kényelmesebb, formásabb egeret nehéz elképzelni nála. Akár négy eszközzel is párosítható, az 1600 DPI-s érzékelő pedig tökéletes precizitást tesz lehetővé. A csatlakoztatott eszközök között az egér hasán lévő gombbal lehet váltani, oldalt pedig LED mutatja, hogy éppen melyik eszközt fogjuk vezérelni. Az egér előnye, hogy használaton kívül gyorsan energiatakarékos módra vált, így két AA méretű elemmel akár 12 hónapig is képes működni.

A Rapoo 9300M a két másik termék előnyeit egyesíti: a szettben lévő billentyűzet gyönyörű, rozsdamentes acél borítást kapott, és a mindössze 5,6 mm-es vastagság, valamint a kompakt méret ellenére numerikus rész is került rá. A magyar kiosztás természetesen alap, a lézerrel gravírozott gombok pedig az áltagosnál strapabíróbbnak ígérkeznek. Az egér szintén minimalista felépítéssel rendelkezik, de fontos extra tulajdonsága, hogy gombjai nagyon halkan működnek. A klaviatúra ebben az összeállításban is négy, az egér pedig három készülékhez tud kapcsolódni.

Share This